Blog

Jak se radovat z jídla a jiných věcí

Milí přátelé, 

život v karanténě nás pomalu, ale jistě začal inspirovat ke změně životního stylu. Kila navíc a stavy bez energie, nás unavovali. Přes den nebylo příliš času na jídlo a když tak narychlo a to si člověk vůbec neužil. Vlčí hlad se střídal s přejídáním. Nevěděli jsme moc, kde začít. Jednoho dne jsme si pořídili profesionální váhu, která ukazuje všechny proporce v těle. Celkem jsme se zhrozili. Ten den jsme si vytvořili nový jídelníček na následující dny. Vaření nás začalo neskutečně bavit. Přestalo být povinností a stalo se zábavou. Sledovali jsme různá videa, recepty a vše co se těla a jídla týkalo. A pak jsme přišli na to ,, no jasně vždyť tohle je sebeláska´´. Jídlo je v našem životě, tak důležité, u toho začneme. Snad budeme inspirovat i Vás s recepty a jinými nápady  které tu s Vámi budeme sdílet. Mějte krásný den.

Ryby

09.03.2021

Jistě všichni víme, jak jsou na našem jídelníčku ryby důležité. Málokdo z nás je ale dělá pravidelně. My v podstatě děláme nejčastěji lososa. Občas i filé a na Vánoce samozřejmě kapříka.

Avokádové tousty jsou krásně barvenou svačinkou. V avokádu je hodně vlákniny a asi 20 dalších vitamínů. Tousty se dají různě obměňovat. Třeba verze s avokádem, uvařeným vajíčkem a cherry rajčátky, nebo toustík natřený humusem a dozdobený olivami, či sušenými rajčaty. Já miluju kombinaci tvarůžku a oliv. Můžete si ho ale připravit i na sladko,...

Máte hlad a chuť na něco teplého a zdravého do žaludku, ale nechce se Vám s ničím vařit?